Adatvédelmi tájékoztatás A weboldal felhasználói élmény fokozása, célzott hirdetések kiszolgálása, valamint kényelmi és statisztikai célból tárol adatokat (Sütik) készülékeden, web szervereken az oldal látogatóiról. Ezen adatok tárolásának módját a "Részletek megjelenítése"-re kattintva tudja módosítani. Ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az "OK, bezárás" gombra. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.

GUMIS MŰHELY

Gumis, felnis közvetlen telefonszámunk: +36 30/687-9341

Gumi vagy felni problémával, vásárlási szándékával forduljon hozzánk bizalommal

Miért kell odafigyelni a kerekeinkre?

A sérült-kopott felnik-gumik nagyon sok fajta kezdeti hibára utalhatnak, melyek a nem törődés miatt további hibákat is okozhatnak a futóműben, kormányműben, felfüggesztésben. Ezek költséges dolgok, éppen ezért jobb megelőzni a bajt a rendszeres szemrevételezéssel, ellenőrzéssel. A gumik felületi kopása is utalhat a rossz futómű, kerék összetartás, dőlés és centrírozás beállítására. A kerékcsavarok is nagyon fontos alkatrészei a kerekeknek, hiszen központosítják a kereket, mikor meghúzzuk a csavarokat. A nem megfelelő csavarokkal felszerelt kerék pattogtatja a kocsit.Miért kell centrírozni a kerekeket?Az első és hátsó kerekek centrírozása lehetővé teszi a vibrációk kiküszöbölését, ezáltal fokozva a vezetési komfortot. Ezen kívül ez a beállítás nem csupán a kerekek élettartamát növeli, hanem a csapágyakét is. A beremegő kerék nem csak a vezetési kényelmet, hanem az úttartás biztonságosságát is nagymértékben rontja! A keréktárcsán, vagy az abroncson keletkezhetnek olyan jellegű sérülések, deformációk, melyek részben korrigálhatóak kiegyensúlyozással.

Téli gumi vagy nyári gumi?

A nyári abroncsok számára ideális hőmérsékleti tartomány: +7° – +50° A téli abroncsok számára ideális hőmérsékleti tartomány: -25° – +7°

Biztonsági okokból azt ajánljuk, hogy nyáron minél előbb szerelje fel gépkocsiját nyári gumiabroncsokkal, télen pedig téli gumiabroncsokkal. Nyáron a téli gumiabroncs hasonlóan kedvezőtlenül viselkedik! Ajánlott négy téli gumiabroncsot használni!

Amire figyelni kell gumivásárlás előtt

A gépkocsi más fajta gumiabroncsokkal való felszerelésekor a következő dolgokra kell odafigyelni: A gumiabroncs külső átmérője lehetőleg az eredetivel azonos (vagy annál valamivel kisebb) legyen. A sebességmérő óra nem mutathat kevesebbet, mint a gépkocsival ténylegesen elért sebesség. 40 km/h és 120 km/h között 10%-al vagy 4 km/h-val mutathat többet a ténylegesen elért sebességnél. Olyan gumiabroncsokat kell felszerelni, amelyeknek a terhelhetősége az eredeti gumiabroncskészletével megegyezik, vagy afölötti. Olyan gumiabroncsokat kell felszerelni, amelyek sebességindexe az eredeti gumiabroncskészletével megegyezik, vagy afölötti. A kerékpánt átmérőjének és szélességének meg kell felelnie a gumiabroncs méretének. Ha az eredeti kerékkészlettől eltérő kereket alkalmaznak, ügyelni kell a jármű és a kerék gyártójának előírásaira. Ha ABS, ASR berendezéssel szerelt vagy négykerekű gépkocsikon az első és hátsó kerekeken eltérő méretű gumiabroncsok vannak, figyelni kell a kerekek futófelületi kerületkülönbségére (gumiabroncs- és gépjárműgyártótól függ). Ha az előírttól eltérő méretű kerékpántot és/vagy gumiabroncsot szerelünk a járműre, az jármű átalakításnak számít, és hatósági engedély kell hozzá.

Gumi lexikon

Mit jelent az, hogy 205/55R16 95W?

Érték Magyarázat
205 gumiabroncs szélessége milliméterben!
55 Gumi magasságának és szélességének viszonya
R Az abroncs szerkezeti felépítése (radiál vagy diagonál)
16 Felni átmérője col-ban, 1 col = 1″ = 25,4 mm
95 (load index) terhelhetőségi mutató. itt 95=960kg/gumi
W (speed index) Sebesség mutató, itt: W=270 km/h

 

További jelzések lehetnek még:
M+S Téli gumi
RF Speciálisan megerősített gumiabroncs (reinforced)
C Az RF-nél is nagyobb teherbírású gumiabroncs, melyek általában utánfutóknál és kisteherautóknál használatosak.
N1 N0 Speciális Porsche-specifikáció

Alábbi elérhetőségeinken pedig nyitvatartási időben közvetlenül is elérhet minket:

Ürömi Merci kft
Telefonszám: Ürömi Szerviz munkafelvétel: +36-30/211-8181; Alkatrész: +36-30/687-9341; Szentendrei szerviz munkafelvétel és alkatrész: +36-30/675-0404
Cím: Üröm, Kőbánya utca 18.

Ürömi Merci kft
Ürömi Szerviz munkafelvétel: +36-30/211-8181; Alkatrész: +36-30/687-9341; Szentendrei szerviz munkafelvétel és alkatrész: +36-30/675-0404

Szeretné ha az Ön cégét is ilyen könnyen megtalálnák?
06-70/557-0027

Ha szeretné, hogy cégét ugyanolyan könnyen megtalálják, mint most Ön minket, kérjük keresse a Szervízprogram fejlesztőjét a 06-70/557-0027-es számon!

Legyen online szervízprogramja már ma!