Adatvédelmi tájékoztatás A weboldal felhasználói élmény fokozása, célzott hirdetések kiszolgálása, valamint kényelmi és statisztikai célból tárol adatokat (Sütik) készülékeden, web szervereken az oldal látogatóiról. Ezen adatok tárolásának módját a "Részletek megjelenítése"-re kattintva tudja módosítani. Ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az "OK, bezárás" gombra. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.

FUTÓMŰ JAVÍTÁS, BEÁLLÍTÁS

Futómű javítás, felújítás közvetlen telefonszámunk: +36 30/375-9595

Futómű javítás. ellenőrzés, beállítás

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben különböző behatások, deformálódások érik. Ezeknek hatására megváltozik a kerék összetartása, dőlése, után futása. Ezért elsődleges fontosságú a vezetés biztonsága szempontjából a futómű javítása vagy beállítása. A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó és nem biztonságos, mivel állandó kormánykorrigálást igényel menet közben. A rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, egyszersmind növeli az üzemeltetési költségeket. Kanyarodásnál szintén rendellenesen viselkedik a gépkocsi.

Mikor ajánlott a futómű javítás, ellenőrzés, beállítás?
– új téligumi vagy nyárigumi vásárlása esetén
– rendellenes gumikopás
– futóműből jövő kopogó hang  bizonytalan úttartás
– keréktárcsa sérülése esetén
– futóműalkatrész cseréje után
– időszakosan évente egyszer  vagy 15000 kilométerenként

A futómű javítás, ellenőrzés, beállítás azért szükséges, mert a jól beállított futóművet tulajdonképpen nem is észleljük, természetesnek vesszük a következőket:
– optimális, kiegyensúlyozott útfekvés
– egyenes úttartás
– egyenes úttartás fékezésnél
– optimális kanyarfekvés
– hibátlan úttartás egyenetlen útburkolatokon is
– a gumiabroncsok egyenletes kopása
– semmi nem ráz, kopog vagy húz

Mivel garantálhatjuk ezeket a fontos tulajdonságokat gépjárművünknek?
– rendszeres karbantartással
– a gumiabroncsok ellenőrzésével
– ha korrigálni kell a beállításokat, akkor futómű beállító készülék használatával
– műhelyünk szaktudásával

A futómű a gépjárművek biztonsága szempontjából rendkívül igényes szerkezeti elemekből áll, ezért tervezésüknél a közlekedésbiztonság tölti be a meghatározó szerepet. A gépjárművek  vezetése közben a futóműnek kell biztosítania a gépjármű és az úttest közötti folyamatos kapcsolatot. A futóművek szerkezeti elemei a rugózást, lengéscsillapítást és stabilitást  biztosító alkatrészek, és a kerékmeghajtások. A kerékfelfüggesztés összeköti a kerekeket az alvázzal illetve az önhordó felépítménnyel.  A futómű beállításának optimális értékeit a gyárak minden autótípusukhoz pontosan megadják. Ezen értékek folyamatos ellenőrzésével ill. beállításával elkerülhetőek azok a problémák, melyeket már vezetés közben zavaró tényezőkként érzékelünk:
– ráz a kormány,
– félrehúz a jármű egyenes úton,
– nem tartja meg az egyenes nyomvonalat fékezés esetén
– aszimmetrikusan kopnak a gumik.

Ezek a teljesség nélkül felsorolt hibák, drasztikus eredményekhez vezetnek kritikus helyzetekben. Ne várjuk meg ezeknek a hibáknak a felbukkanását! A nem megfelelően beállított futómű hosszabb fékutat eredményez, a pattogó kerék hamarabb aktiválhatja az ABS-t, kanyarban hamarabb kisodródhatunk járművünkkel.

Az optimális futómű egyik záloga a biztonságunknak az utakon!

Alábbi elérhetőségeinken pedig nyitvatartási időben közvetlenül is elérhet minket:

Ürömi Merci kft
Telefonszám: Ürömi Szerviz munkafelvétel: +36-30/211-8181; Alkatrész: +36-30/687-9341; Szentendrei szerviz munkafelvétel és alkatrész: +36-30/675-0404
Cím: Üröm, Kőbánya utca 18.

Ürömi Merci kft
Ürömi Szerviz munkafelvétel: +36-30/211-8181; Alkatrész: +36-30/687-9341; Szentendrei szerviz munkafelvétel és alkatrész: +36-30/675-0404

Szeretné ha az Ön cégét is ilyen könnyen megtalálnák?
06-70/557-0027

Ha szeretné, hogy cégét ugyanolyan könnyen megtalálják, mint most Ön minket, kérjük keresse a Szervízprogram fejlesztőjét a 06-70/557-0027-es számon!

Legyen online szervízprogramja már ma!