Adatvédelmi tájékoztatás A weboldal felhasználói élmény fokozása, célzott hirdetések kiszolgálása, valamint kényelmi és statisztikai célból tárol adatokat (Sütik) készülékeden, web szervereken az oldal látogatóiról. Ezen adatok tárolásának módját a "Részletek megjelenítése"-re kattintva tudja módosítani. Ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az "OK, bezárás" gombra. Részletesebb információt Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál.

RÉSZECSKESZŰRŐ (DPF) TISZTÍTÁS

Részecskeszűrő tisztítás, közvetlen telefonszámaink: +36 30/246-6600

Dízel részecskeszűrőjének (DPF, diesel partikular filter) tisztítása, regenerálása.

A modern dízel gépkocsikban az Uniós szabályoknak megfelelően a környezet terheltségének csökkentése érdekében a gépjármű gyártók részecskeszűrőket helyeznek el a kipufogó rendszerben. Ennek a katalizátorhoz hasonlóan működő eszköznek a feladata a nagyobb korom részecskék megszűrése, amelyek nem égnek el a normál használat során. Ha a gépkocsiját sokat használja rövid távon vagy a városban akkor ezek a korom részecskék hamar eltömítik a szűrőt, és a computer, a motor megóvása érdekében korlátozza az autó teljesítményét. A műszerfalon hibaüzenet is megjelenik és érezhetően csökken a teljesítmény.

Ha a részecskeszűrő eltömődött akkor a márkaszerviz cserét javasol, amely csere több százezer forintjába is kerülhet. Mit tehet, ha nem akar több százezer forintot kifizetni egy részecskeszűrő cserére?

Első sorban azt javasoljuk Önnek, hogy havonta egy alkalommal menjen ki a városból és autóúton vagy autópályán közepesen magas fordulaton legalább 20 percet folyamatosan a sebességet és a fordulatszámot tartva segítse a részecskeszűrő öntisztuló mechanizmusát. A részecskeszűrők úgy lettek kialakítva, hogy üzemi hőmérsékleten hosszú távú használat esetén egy regenerálásnak nevezet folyamat során elégetik az összes, a részecskeszűrőben felgyülemlet nagyobb korom és más égéstermék maradványokat. Amennyiben nincs lehetősége a városon kívül regenerálni az autót, akkor szervizben is elvégezhető a regenerálás.

Sajnos 100-200.000 km-nél még a folyamatos regenerálás esetén is el tud tömítődni a részecskeszűrő azokkal az anyagokkal amelyek a regenerálás során sem tudnak elégni. Szerencsére azonban a dízel részecskeszűrők a legtöbb esetben speciális eljárással tisztíthatók, és akár újabb 100.000 kilométer megtételére is alkalmasak lesznek a tisztítást követően. Ha megfelelően tisztítják ki a részecskeszűrőt akkor akár korlátlan alkalommal is tisztithatóak.

Ha a gépkocsijának teljesítménye jelentősen csökkent, a gépkocsi computere jelzi a részecskeszűrő hibáját vagy telítettségét akkor forduljanak hozzánk bizalommal. Mi akár a regenerálásban, akár a tisztításban is tudunk segíteni. Forduljon hozzánk bizalommal Merci vagy bármilyen más típusú gépkocsi részecskeszűrőjének tisztításával.
dízel részecskeszűrőjének (DPF, diesel partikular filter) tisztítása, regenerálása.

Alábbi elérhetőségeinken pedig nyitvatartási időben közvetlenül is elérhet minket:

Ürömi Merci kft
Telefonszám: Ürömi Szerviz munkafelvétel: +36-30/211-8181; Alkatrész: +36-30/687-9341; Szentendrei szerviz munkafelvétel és alkatrész: +36-30/675-0404
Cím: Üröm, Kőbánya utca 18.

Ürömi Merci kft
Ürömi Szerviz munkafelvétel: +36-30/211-8181; Alkatrész: +36-30/687-9341; Szentendrei szerviz munkafelvétel és alkatrész: +36-30/675-0404

Szeretné ha az Ön cégét is ilyen könnyen megtalálnák?
06-70/557-0027

Ha szeretné, hogy cégét ugyanolyan könnyen megtalálják, mint most Ön minket, kérjük keresse a Szervízprogram fejlesztőjét a 06-70/557-0027-es számon!

Legyen online szervízprogramja már ma!